Friday, July 27, 2018

علت و علائم هموروئيد

علائم هموروئيد
احساس ناراحتي، خارش و يا درد در ناحيه مقعد
خونريزي به هنگام دفع مدفوع
وجود برآمدگي هايي در ناحيه مقعد
زمان مناسب براي مراجعه به پزشك
حتي اگر فكر ميكنيد كه خونريزي به خاطر بواسير است (بواسير خوني) حتما به پزشك خود مراجعه كنيد. چرا كه اين اتفاق مي تواند دلايل ديگري مانند پوليپ روده بزرگ، كوليتيس ( آماس روده بزرگ )، التهاب مزمن بخش زيرين روده كوچك و تمام روده بزرگ، ديورتيكول و يا سرطان داشته باشد.
شقاق مقعدي همچنين دردناك بوده و باعث خونريزي ميشود ، از همين رو بهتر است كه هرچه سريعتر براي تشخيص درست و درمان به پزشك هموروئيد مراجعه نماييد. پزشك ناحيه مقعد را مشاهده كرده و با انگشت و يا وسايل مخصوص، داخل آن را معاينه مي كند. آنوسكوپ يك وسيله ميان تهي و داراي چراغ قوه است كه به پزشك كمك ميكند تا بخش پاييني راست روده را مشاهده كند.
پروكتوسكوپ نيز همانند آناسكوپ عمل ميكند با اين تفاوت كه به پزشك اجازه ميدهد تا بخش بيشتري از راست روده را مشاهده كند. براي تشخيص بواسير هاي داخلي و يا مشكلات ديگري كه منجر به خونريزي مي شوند به روش هاي ديگري نيز نياز است. سيگموئيدوسكوپ بخش پاييني روده بزرگ و كولونسكوپ تمام روده بزرگ را نمايش ميدهد. هر دو داراي يك لوله انعطاف پذير و چراغ دار هستند كه وارد راست روده مي شود. هم چنين عكس راديوگراف نيز نمايي كلي از داخل روده بزرگ به ما مي دهد.


علل
مي توان گفت كه علت ابتلا به  هموروئيد ارثي است و افردي كه سابقه اين عارضه در خانواده آنها ديده شده باشد بيشتر مستعد اين بيماري هستند.
فشار زياد به ناحيه پاييني راست روده به دليل چاقي يا بارداري و يا بلند كردن يا هل دادن اجرام سنگين به هنگام فعاليت هاي روده ممكن است بر جريان خون اين قسمت تاثير گذاشته و منجر به تورم رگ ها شود. احتمال بروز اين مشكل در افرادي كه مدت زيادي مي نشينند يا مي ايستند بيشتر است.
همچنين بوست يا اسهال مزمن ميتواند منجر به اين عارضه گردد. عطسه، سرفه و استفراغ ممكن است باعث حاد تر شدن شرايط گردند.

بواسیر چیست و راه های درمان بیماری بواسیر: بواسير داخلي و خارجي

بواسیر چیست و راه های درمان بیماری بواسیر: بواسير داخلي و خارجي: بواسير  سياهرگ هاي آماس كرده هستند كه در بخش انتهايي راست روده و مقعد ايجاد مي شوند. گاهي ديواره اين رگ هاي خوني انقدر نازك مي شود كه متورم...

بواسير داخلي و خارجي

بواسير سياهرگ هاي آماس كرده هستند كه در بخش انتهايي راست روده و مقعد ايجاد مي شوند. گاهي ديواره اين رگ هاي خوني انقدر نازك مي شود كه متورم شده و به ويژه در زمان دفع، دچار خارش ميگردند. دليل عمده خونريزي راست روده هستند، به ندرت خطرناكند و معمولا در چند هفته از بين ميروند. اما براي اطمينان حتما به پزشك خود مراجعه نماييد. همچنين براي درمان بواسير هايي كه از بين نميروند و يا دردناك هستند مي بايست به پزشك مراجعه كرد.

بواسير داخلي و خارجي

بواسير را به دو دسته داخلي و خارجي تقسيم كرده اند. اين تقسيم بندي براساس موقعيت و منشاء ايجاد آن مي باشد. بواسير داخلي متورم شدن رگ هاي درون كانال مقعدي مي باشد و بواسير خارجي در اطراف دهانه مقعد ايجاد مي گردد. ممكن است هر دو حالت همزمان تشكيل شوند.
بواسير(هموروئيد)داخلي و خارجي

انواع بواسير (هموروئيد) داخلي درجه يك تا چهار

درجه بندي هموروئيد براساس ميزان بيرون زدگي آن از كانال مقعد انجام مي شود. هرقدر اين بيرون زدگي بيشتر باشد درجه ي آن نيز بالاتر است. اينكه هموروئيد در چه سطحي قرار دارد بسيار حائز اهميت است. پزشك براساس درجه هموروئيد مي تواند براي انتخاب شيوه درمان تصميم بگيرد. در ادامه مي توانيد تصاوير مربوط به درجات هموروئيد را مشاهده نماييد.
تصوير بالا بواسير داخلي رجه يك مي باشد كه به هنگام تحركات روده به درون كانال مقعدي صعود ميكند
تصوير فوق بواسير داخلي دراست كه به هنگام حركات روده از مقعد خارج مي شود و سپس دوباره به داخل باز مي گردد.
تصوير بالا نيز بواسير درجه سه و چهار را نشان مي دهد. بواسير درجه سه به هنگام حركات روده از مقعد خارج مي شود و مي بايست با انگشت به داخل برگردانده شود . بواسير داخلي درجه چهار به طور كلي از سوراخ مقعد بيرون است.
بواسيرهاي خارجي در زير پوست و اطراف ناحيه مقعد قرار دارند و به دليل وجود اعصاب زياد در اين ناحيه علاوه بر خونريزي دردناك هم هستند.
گاهي بواسيرهاي متورم بزرگتر شده و از اسفنكتر مقعدي بيرون ميزنند. در اين حالت ممكن است بتوان آنها را به شكل برآمدگي هاي پر از آب صورتي مشاهده كرد و به هنگام دفع دردناكتر ميشوند.
بواسيرها معمولا به داخل باز ميگردند در غير اين صورت حتي ميتوان آن ها را به آرامي به داخل فشار داد.
در بواسير خارجي ممكن است لخته خون ايجاد شده و رنگ آن به بنفش يا آبي تغيير پيدا كند كه به آن ترومبوز گفته مي شود. اين مسئله براي فرد بيمار بسيار دردناك بوده و ممكن است احساس خارش شديد به همراه داشته باشد. حتي پس از رفع لخته، مكن است كمي پوست اضافه باقي بماند اما باز هم احساس خارش وجود دارد.

بواسیر چیست و راه های درمان بیماری بواسیر: درمان و جراحي با ليزر هموروئيد

بواسیر چیست و راه های درمان بیماری بواسیر: درمان و جراحي با ليزر هموروئيد: درمان و جراحي با ليزر هموروئيد تعريف  بواسير  يا هموروئيد (Hemorrhoid) به اتساع رگ‌هاي وريدي در مجراي مقعدي مي‌گويند كه به كنترل مدفوع كم...

بواسیر چیست و راه های درمان بیماری بواسیر: جراحي هموروئيد با ليزر در كمتر از يك ساعت ، بدو ن ...

بواسیر چیست و راه های درمان بیماری بواسیر: جراحي هموروئيد با ليزر در كمتر از يك ساعت ، بدو ن ...: هموروئيد يا بواسير داخلي دراين حالت بالشتك هموروئيد يا   بواسير  از درون روده متورم مي شود و فرد بيمار قادر به ديدن و لمس كردن اين بالشتك...

جراحي هموروئيد با ليزر در كمتر از يك ساعت ، بدو ن بيهوشي ، بدون درد ، بدون خونريزي

هموروئيد يا بواسير داخلي
دراين حالت بالشتك هموروئيد يا  بواسير از درون روده متورم مي شود و فرد بيمار قادر به ديدن و لمس كردن اين بالشتكها نمي باشد و در بيشتر نمونه هاباعث درد و ناراحتي در فرد بيمار نمي شود.
اما هنگام فشار آوردن در موقع دفع مدفوع باعث خراشيدگي توده شده كه منجر به خون ريزي ميگردد كه تكرار آن باعث ميشود به مرور زمان اين بالشتك ها به سمت خارج از مقعد كشيده شوند و تبديل به هموروئيد خارجي شود.
هموروئيد يا بواسير خارجي
اين نوع از هموروئيد يا بواسير غالبا بسيار دردناك ميباشندكه در زير پوست كناره مقعد ايجاد ميشود و اين بالشتكهاي بواسيري به درد و خون ريزي حساس تر ميباشند و غالبا فرد بيمار احساس خارش شديد ميكند كه توده با اولين خارش دچار خون ريزي ميشود.
در بعضي از مواقع بواسير يا همان هموروئيد مانند كيسه اي پر از خون مشاهده ميشود كه اين بالشتكهاي پر خون خيلي دردناك و متورم ميشوند كه مستعد پاره شدن و خون ريزي مي باشند.
اين نوع از بواسير در لبه هاي كناري مقعد پديدار ميشوند و به اندازه لوبيا ميباشد و علت اصلي ايجاد آن فشار آوردن بيش از حد هنگام دفع مدفوع مي باشد و كساني كه معمولا شغلهاي بدون تحرك و پشت ميز دارند ​ و همينطور كساني كه ورزش هاي سنگين انجام ميدهند و افرادي كه جسم سنگيني را يكباره بخواهند بلند كنند مبتلا به اين نوع هموروئيد ميگردند.

اين نوع از بيماري بسيار دردناك بوده و ظرف حداكثر چند ساعت به وجود مي آيد كه بايد بلافاصله به ​متخصص كلوركتال جهت درمان مراجعه كرد.
رايج ترين نشانه هاي هموروئيد، خونريزي كناره مقعد مي باشد اما هر نوع خونريزي را نبايد به هموروئيد مربوط كرد. بايد بدانيم كه برخي انواع سرطان هاي روده ي بزرگ و پوليپ ها منجر به دفع خون در مدفوع مي گردند.

پس تشخيص نوع بيماري توسط دكتر بواسير ( هموروئيد) و متخصص كولوركتال بوسيله كولونوسكوپي (مشاهده داخل روده ي بزرگ از طريق لوله نوردار و مجهز به عدسي) امكان پذير مي باشد. مشاهده و معاينه دقيق توسط دكتر هموروئيد و دست آخر ركتوسيگموئيدسكپي كليدهاي اصلي تشخيص هموروئيد مي باشند. هموروئيد يا بواسير بر پايه شدت آن به چهار گونه زير دسته بندي مي گردد. همينطور آزمايش هاي لازم در اين مورد نقش مهمي را ايفا مي كنند.

درمان و جراحي با ليزر هموروئيد


درمان و جراحي با ليزر هموروئيد
تعريف بواسير يا هموروئيد (Hemorrhoid) به اتساع رگ‌هاي وريدي در مجراي مقعدي مي‌گويند كه به كنترل مدفوع كمك مي‌كنند. آن‌ها زماني‌كه متورم يا ملتهب مي‌شوند همان بواسير مي‌شوند. آن‌ها در حالت فيزيولوژيك خود مانند بالشتكي مركب از مجراي سرخرگي-سياهرگي و بافت همبند عمل مي‌كنند.

تعريف هموروئيد داخلي | بواسير (hemorrhoid)يكي از شايع ترين بيماريهاي معقد كه اكثر پزشكان اعم از پزشكان عمومي، پزشكان داخلي، پزشكان اطفال، متخصصين علي الخصوص متخصصين زنان و جراحان عمومي با آن سر و كار دارند بيماري هموروئيد بوده كه نام ديگر آن بواسير مي باشد و در مناطق مختلف اسم هاي مختلفي دارد مثلاً در خوزستان به عنوان بيماري سردي از آن ياد ميشود و معتقدند كه اين بيماري در قواي ديگر بدن چه از نظر حس حركت و چه از نظر حس كارايي جنسي تاثير منفي مي گذارد.

بواسير به زبان سادهبه زبان ساده و اريس سياهرگهاي (وريدهاي ) مخرج را بواسير يا هموروئيد گويند و واريس اتساع و گشاد شدن و پيچ در پيچ شدن سياهرگهاست. هموروييدها جزء طبيعي از ساختمان مخرج هستند و به بسته شدن كامل مخرج در زمان استراحت سيستم اسفنكتري كمك مي كنند و درمان تنها در صورتي ضرورت دارد كه اين بواسيرها مشكل ايجاد كرده باشند. خون كه محتواي اكسيژن و مواد مغزي است توسط شريانها (سرخرگها) به مخرج مي رسد وتوسط سياهرگها (وريدها) به قلب باز مي گردد. جهت گردش خون هميشه يكطرفه و در جهت فلش ها مي باشد. اگر به هر دليلي در سر راه بازگشت خون توسط سياهرگها مانعي ايجاد شود به تدريج فشار داخل سياهرگها افزايش يافته و اين مسئله بايد گشادي سياهرگها و پيچ در پيچ شدن آنها ( يعني واريس وريدهاي مخرج كه معادل هموروئيد است) مي شود. در مخرج دو شبكه وريدي داخلي و خارجي وجود دارد.

بروز بواسير در چه سنيني بسيار شايع است ؟اگر دستگاه گوارش انسان در طول زندگيش به طور منظم و مرتب كار نكند به طور قطع به يقين دچار يكي از علائم اين بيماري مي شود كه اين مي تواند از سنين خيلي پايين حتي از كودكي از 4 تا 5 سال بروز كرده و تا سنين بسيار بالا مثل 60 تا 70 سالگي. در گذشته سن شايع هموروئيد بين 60 تا 70 سالگي بوده ولي اين روزها ميبينيم كه حتي جوانان 20 ساله يا حتي جوانتر دچار بيماري هموروئيد مي شوند كه اين موضوع به پيش زمينه هايي كه مستعد كننده بيماري هستند برمي گردد كه در ادامه توضيح خواهيم داد.
 

مزاياي درمان بواسير (هموروئيد)

1) نيازي به بستري در بيمارستان و گرفتن بيهوشي عمومي يا بي حسي نخاعي كه يكي از علل ترس بيماران است نداشته ومتعاقب آن نيازي به استراحت چند روزه در منزل كه از ضروريات جراحي سنتي است را ندارند و از روز بعد از عمل  درمان بواسير با ليزر ميتوانند به سركار خود بازگردند زيرا بيمار بيهوشي نگرفته ودرد زيادي بعد از عمل ندارد.
2) نيازي به پانسمان داخلي (توپي يا تامپون)ندارد كه معمولا در جراحي سنتي اجباري و خارج كردن آن بسيار دردناك است .
3)عمل درمان بواسير با ليزر معمولا در مطب انجام و بيمار بعد از عمل مرخص وميتواند بعد از عمل تغذيه معمولي و دفع مدفوع داشته باشد در حالي كه در جراحي سنتي اصل برعدم تغذيه حداقل براي24ساعت وسپس تغذيه با سوپ براي به تاخير انداختن دفع براي مدت چند روزمي باشد.
4) درد بعد از عمل درمان بواسير با ليزر نسبت به جراحي سنتي بسياركمتر و ميزان خونريزي نيزكمتر است همچنين ميزان عود كمتر است.
5)انتقال عفونت هاي خطرناك مثل هپاتيت كه در جراحي سنتي محتمل است درعمل درمان بواسير با ليزر  وجود ندارد.
6)بر خلاف تصور عموم ليزر در هر مرحله اي حتي مراحل پيشرفته هموروئيد وغيرو كارآيي دارد و حتي درمورد بيماران با سن بالا و مشكلات ديابتي-كبدي-كليوي وبيماران قلبي كه داروهاي رقيق كننده خون مصرف مي كنند قابل انجام است.
عوامل مستعد كننده بيماريهاي نشيمنگاه: گذشته از عوامل ارثي و ژنتيكي مهمترين عامل تغيير در نوع دفع مدفوع بصورت يبوست يا اسهال شديد مي باشد كه هر دو اين حالت ها منجر به صدمه به ناحيه آنوس ونهايتا ايجاد بيماري ميشود.اما علت يبوست چه ميتواند باشد.مهمترين عامل تغيير در شيوه زندگي و رفتن به سمت بي تحركي است همچنين عدم استفاده از مواد غذايي فيبردار و به جاي آن استفاده از غذاهاي چرب و سرخ شدني مثل فست فود ها است

هموروئيد – بواسير – Hemorrohid

هموروئيد – بواسير – Hemorrohid
 به زبان ساده و اريس سياهرگهاي (وريدهاي ) مخرج را بواسير يا همورئيد گويند و واريس اتساع و گشاد شدن و پيچ در پيچ شدن سياهرگهاست.همورئيدها جزء طبيعي از ساختمان مخرج هستند و به بسته شدن كامل مخرج در زمان استراحت سيستم اسفنكتري كمك مي كنند و درمان تنها در صورتي ضرورت دارد كه اين بواسيرها مشكل ايجاد كرده باشند.خون كه محتواي اكسيژن و مواد مغزي است توسط شريانها(سرخرگها) به مخرج مي رسد وتوسط سياهرگها (وريدها) به قلب باز مي گردد. جهت گردش خون هميشه يكطرفه و در جهت فلش ها مي باشد. اگر به هر دليلي در سر راه بازگشت خون توسط سياهرگها مانعي ايجاد شود به تدريج فشار داخل سياهرگها افزايش يافته و اين مسئله بايد گشادي سياهرگها و پيچ در پيچ شدن آنها( يعني واريس وريدهاي مخرج كه معادل هموروئيد است) مي شود.در مخرج دو شبكه وريدي داخلي و خارجي وجود دارد.شيوع:5% افراد بالاي 50 سال دچار بواسير هستند كه خوشبختانه فقط 5% آنها علامتدار مي شود و در زير بيست سالگي بسيار كمتر ديده مي شود.
علل: شايعترين علت آن يبوست و اسهال طولاني و زور زدن(straining) در موقع دفع مدفوع مي باشد. هر 3 عامل فوق سبب افزايش فشار داخل شكم شده و مانع بازگشت خون وريدي در مخرج مي شوند.هر عامل ديگري نيز كه مانع بازگشت خون وريد بشود مي تواند سبب
چاقي( حجم فراوان چربيهاي داخل شكم سبب افزايش فشار داخل شكم مي شود) وحاملگي (بزرگي رحم سبب افزايش فشار داخل شكم مي شود) ونيز بلند كردن اجسام سنگين سبب بواسير مي شود.ارث نقش قابل توجهي درايجاد بواسير ندارد اما چون شيوع آن بالا مي باشد مي تواند در افراد متعددي از يك خانواده وجود داشته باشد. خاصه اين كه رژيم غذايي يك خانواده اغلب مشابه استسيروز كبد نيز در راه بازگشت خون وريدي مخرج ايجاد مانع كرده و سبب بواسير مي شودگاهي با وجود تمام بررسي ها علت مشخص و واضحي يافت نمي شود در دنيا معمولا افزايش فشار داخلي مخرج سبب بواسير مي شود.از طريق ايجاد يبوست و بالا بردن فشار داخل كانال مخرج سبب بواسير مي شود.
علائم هموروئيد | بواسير :95-90% بواسيرها بدون علامت هستند. تظاهرات شايع و مهم هموروئيد خونريزي بدون درد و بيرون زدگي protrusion مي باشد علائم در بواسير داخلي و خارجي متفاوت است.شايعتريت بواسير داخلي علامت خونريزي قرمز روشن است و معمولا توام با درد نيست. احساس دفع ناكامل مدفوع و عدم تخليه كامل روده ونيز ترشح اطراف مخرج و رطوبت آن و گاهي نيز توده ها و تورم مخرج كه با زور زدنstraining بيشتر مي شود از ديگر علائم آن است.دراينجا دو نكته مهم وجود دارد:
بواسير از علل سرطان روده نيست اما بواسير وجود همزمان سرطان روده را نفي نمي كند و چون سن شيوع سرطان روده بالاي 40 سالگي ( مثل هموروئيد است) و بعلاوه علامت شايع هر دوبيماري ( هموروئيد  و سرطان روده) خونريزي است لذا در همه موارد هموروئيد ( خاصه در بالاي 40 سالگي) و بخصوص اگر علامت شايع آن خونريزي باشد بيمار را بايد جهت تشخيص دقيق تر مورد اندوسكپي ( ركنوسگيموئيدسكپي ) قرار داد.از ديگر علل خونريزي مخرج پوليپ ركتوم( راست روده) و شقاق مخرج است كه آنها هم در (ركتوسيگموئيدسكپي) مشخص مي شوند. بواسير خارجي معمولا سبب برجستگي يا تورم به اندازه نخود يالوبيا در مخرج يااطراف آن مي شود و گاهي نيز سبب دفع خون روشن مي شود. به دو نكته مهم توجه فرمائيد اول اينكه بواسير معمولا سبب دفع خون سياهرنگ نمي شود و دوم اينكه در صورت دفع خون سياهرنگ(MELEMA) بايد علل ديگري را بررسي و جستجو نمود.روش تشخيص هموروئيد و بواسير :شرح حال دقيق و معاينه (مشاهده و معاينه با انگشت) و نهايتا ركتوسيگموئيدسكپي كليدهاي اصلي تشخيص بواسير هستند.بواسير بر اساس شدت آن به 4 نوع درجه بندي مي شوند.
بواسير درجه1:سياهرگهاي گشاد شده اند ولي هرگز از مخرج خارج نمي شوند و تنها علامت آنها خونريزي است.
بواسير درجه2:سياهرگهاي گشاد شده در زمان دفع از مخرج خارج مي شوند ليكن با پايان اجابت مزاج خودبخود به داخل مخرج بازگشت مي كنند.
بواسير درجه 3:توده هاي بواسيري با دفع مخرج خارج مي شوند ولي خودبخود به داخل مخرج باز نمي گردند بلكه با كمك دست به داخل مخرج بازگردانده مي شوند.
بواسير درجه4:توده هاي بواسيري حتي به كمك دست به داخل مخرج بر نمي گردند و هميشه در بيرون از مخرج وجود دارند.

درمان بواسير با ليزر 
هموروئيد درمان داروئي(كنسرواتيو و غير جراحي):در بواسير درجه1 كه تنها علامت آن خونريزي در زمان دفع مي باشد