بواسیر دارای دو نوع داخلی و خارجی است همان طور که در عکس بواسیر نیز مشخص است، نوع داخلی بواسیر دارای 4 درجه مختلف است که به شرح آنها می پردازیم
بواسیر دارای دو نوع داخلی و خارجی است همان طور که در عکس بواسیر نیز مشخص است، نوع داخلی بواسیر دارای 4 درجه مختلف است که به شرح آنها می پردازیم
بیماری هموروئید یا بواسیر از شایع ترین بیماری های نسل امروز است که هر دو جنسیت و هر گروه سنی را درگیر می کند. این بیماری معمولاً ناشی از شیوه غلط زندگی و رژیم غذایی فاقد فیبر ایجاد می شود. بواسیر به معنی اتساع عروق و یا همان گشاد شدن این عروق در ناحیه مقعد ایجاد می شود و همراه با علائمی از جمله درد، خونریزی، خارش و سوزش بروز می کند. بواسیر حیات فرد را تهدید نمی کند، اما نیاز به درمان فوری دارد. زیرا در غیر این صورت پیشرفت نموده و فرآیند درمان را با اختلال مواجه می کند.
بواسیر دارای دو نوع داخلی و خارجی است، در نوع داخلی عروق رکتوم متورم می شوند، در حالی که در نوع خارجی عروق در زیر نواحی اطراف مقعد متورم شده است که درد بسیاری را به همراه دارد. همان طور که در عکس بواسیر نیز مشخص است، نوع داخلی بواسیر دارای 4 درجه مختلف است که به شرح آنها می پردازیم :
- درجه یک: عروق بواسیر متورم شده و علائم بیماری مانند درد، خارش و یا خونریزی ظاهر می شوند اما بیمار بیرون زدگی را از مقعد مشاهده نمی کند.
- درجه دو : در این حالت عروق متورم شده، از مقعد خارج می شوند، ولی خود به خودی به داخل باز می گردد. این حالت معمولاً با دفع مدفوع ایجاد می شود. در این مورد نیز علائم ذکر شده وجود دارند.
- درجه سه : هموروئید درجه سه به هموروئیدی اطلاق می شود، که عروق از مقعد خارج شده ولی تنها با فشار دست به داخل باز می گردد.
- درجه چهار : در این مورد علائم هموروئید به اوج خود رسیده و عروق بواسیر حتی با فشار دست نیز به داخل باز نمی گردد.
بواسیر درمان های مختلفی را دارد، که بسته به درجه بیماری متفاوت است. این بیماری در مراحل ابتدایی تنها با تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی قابل درمان است، اما با پیشرفت بیماری نیاز است از سایر روش ها مثل درمان دارویی، رابربند، جراحی و درمان بواسیر با لیزر استفاده نمود.
No comments:
Post a Comment